W3C Nedir?
W3C standartları; aynı isme sahip kuruluş tarafından belirlenen ve internetin temellerini oluşturan öneriler yayınıdır. W3C (World Wide Web Consortium) internetin standartlarını oluşturan bir yapıdır. Consortium anlamı "konsorsiyum", Türk Dil Kurumundaki karşılığı ise “şirketler birliği”dir. Bu başlığa tıkladıysanız zaten W3C’nin anlamını ve ne iş yaptığını biliyorsunuzdur ancak konsorsiyumun TDK karşılığını bilmemizin faydalı olacağını düşündük.
W3C Standardı Ne Demektir?
W3C standartları, uygulama geliştirmeleri için, geliştiricilerin herhangi bir cihazda bulunan geniş veri depoları tarafından desteklenen zengin etkileşimli deneyimler oluşturmalarına olanak tanıyan Açık Web Platformu tanımlar.
Bu örnek bir paragraf.
Kısaca W3’ün yayınladığı standartlar konsensüs, adalet, kamu salahiyeti ve kaliteyi teşvik gibi bir süreci izler. Ardından W3 birer standart olarak “öneri” yayınlanır.
İnternet erişiminin bir insan hakkı (1) haline geldiği ve devletlerin bunun için önlemler almaya başladığı günümüzde, bu standardı insanalara hakettiği kalitede sunmak için bu konsorsiyum standartlar belirlemektedir.
Konsorsiyumun belirlediği standartları “web designer” ve “web developer”lar uyguladığı sürece kaliteli içerik ve kullanıcı deneyimi ortaya çıkacaktır.
W3C standartları aşağıdaki etiketlere göre sınıflandırılır:
W3C HTML - Nelere dikkat etmeli?
Kodlama; bu işin eğitimini almış profesyonel kişiler tarafından yapılmalıdır. Aksi taktirde marka değerinizin düşmesine, web sitenizden beklediğiniz performansı alamamanıza, tasarım problemlerine, kullanıcı deneyiminin zayıflamasına, kötü yorumlara ve güvenlik zaafiyetleri gibi bir çok hataya sebep olacaktır.
W3C Uyumluluğu
Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox gibi birçok tarayıcı ve bunların birçok versiyonu vardır. Aşağıdaki bütün örnekler çalışacaktır. Ancak bütün tarayıcılar tarafından desteklenip doğru bir şekilde çalışacağı konusunda garanti verilemez. Bu yüzden standartlara uyup eski tarayıcılarda dahi kodlarımızın düzgün çalışmasını sağlayabiliriz.



W3C validator


Anlayacağınız üzere <'p'> tagını kapatmadığımızı belirtiyor.

W3C SEO İlişkisi
Paylaş :
Yorum Yap